Good News From Finland -kolumnissa: “Venäjän taloudellinen potentiaali”

Screenshot 2014-04-13 22.38.45Kirjoittamani kolumni “Venäjän taloudellinen potentiaali” julkaistiin Finnfactsin Good News From Finland -sivustolla suomeksi, venäjäksi, englanniksi ja kiinaksi.

Vaikka tällä hetkellä Venäjä aiheuttaa harmaita hiuksia vakauteen ja ennakoitavuuteen tottuneelle länsimaiselle yritykselle, maan pidemmän tähtäimen taloudellinen potentiaali ei ole kadonnut mihinkään. Venäjän odotetaan nousevan viiden suurimman talouden joukkoon vuoteen 2020 mennessä ja sillä on hallussaan maailman suurimmat luonnonvarat.

Erityisesti meille suomalaisille Venäjä tarjoaa erityisiä mahdollisuuksia. Eräs lähes käyttämätön mahdollisuus liittyy toimimiseen ns. väliportaana amerikkalaisille, japanilaisille tai muille kansainvälisille yrityksille. Tässä mallissa kansainvälinen yritys etabloituu Venäjälle Suomen kautta. Suomi tarjoaa vakaan liiketoimintaympäristön, erinomaisen sijainnin ja vahvan Venäjän-osaajien tukiverkon yrityksen tueksi. Investointimallista on saatu hyviä kokemuksia ja sitä pyritään kehittämään jatkossa esimerkiksi Amchamin toimesta.

Vaikka Venäjälle etabloituminen tässä tilanteessa arveluttaa- aiheellisestikin –  monia, on pyrittävä näkemään sen hyvätkin puolet. Sanonta “suuret riskit, suuret mahdollisuudet” pätee Venäjällä. On hyvä kuunnella myös jo Venäjällä toimivien suomalaisyritysten edustajien ajatuksia. Nopean gallupin perusteella voidaan todeta, että Ukrainan tilannetta seurataan, mutta siitä ei ainakaan toistaiseksi olla liian huolissaan. Venäjällä on aina ollut kriisejä ja aina kriiseistä on myös noustu.

JAA JUTTU

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Luitko jo nämä?

Juha Lahtinen Vientikillan puheenjohtajaksi

Export Makerin Senior Advisor Juha Lahtinen on valittu Vientikillan puheenjohtajaksi. Vientikilta on viennistä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneiden yritysten vapaaehtoinen verkosto, ja se on toiminut 1990-luvulta lähtien alunperin

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

ja saat jatkossa vinkkejä ja vientiuutisia suoraan sähköpostiisi

Haluatko kasvattaa yrityksesi vientiä?

Ota yhteyttä ja tehdään toiveistasi totta yhdessä.