Keitä olemme

Miten voimme auttaa yritystäsi

Emme ole kravatit kireällä ja pikkutakit piukalla tyhjiä neuvoja lateleva konsulttitoimisto. Sen sijaan olemme karskilla huumorilla ja rautaisella ammattitaidolla varustettu joukko samanhenkisiä ihmisiä, joilla on yhteinen missio: jonain päivänä Suomi vie enemmän kuin tuo. Teemme joka päivä töitä kunnianhimoisen tavoitteemme eteen – kukin omalla uniikilla tyylillään.

Toimintamme kulmakivet

Suomalainen osaaminen

Meille suomalaisen osaamisen vieminen maailmalle on sydämen asia. Uskomme siihen, että jokainen vientieuro tuo hyvinvointia Suomeen.

Tekemisen meininki

Teemme töitä vakavissaan muttei vakavina. Toimintamme ytimessä on tuloksen tekeminen ilman kiristäviä kravatteja.

Hyvät tyypit tulosten takana

Menestys harvoin tulee yksin puurtamalla. Tulostemme takana on erinomainen tiimi erilaisine persoonineen. Jokaiselta tiimimme jäseneltä löytyy pilkahdus silmäkulmassa ja yhteinen kipinä kansainväliseen kauppaan.

Export Maker Oy

Mistä kaikki alkoi

Kaikki lähti liikkeelle Pietarista. Yrityksemme mastermind, ja yksi perustajajäsenistämme, Jonne oli Pietarissa työskennellessään päässyt kokemaan lähietäisyydeltä, millaista kaupankäynti voi Venäjän markkinoilla olla. Matkan varrella siis sattui ja tapahtui. Lopettaessaan silloisen työpaikkansa palkkalistoilla Jonne halusi hyödyntää kerryttämäänsä asiantuntijuutta Venäjälle suuntaavien suomalaisyritysten kanssa. Vastaan oli tullut lukuisia tilanteita, joissa suomalaisyritykset olivat epäonnistuneet vientitoimenpiteissään. Osa oli tullut puhtaasti huijatuksi, ja osalla ei ollut minkäänlaista ymmärrystä, miten kansainvälistä liiketoimintaa tehdään. Jonnelta ja hänen tulevilta yrityskumppaneiltaan ymmärrystä ja tietoa kuitenkin löytyi. Näin syntyi East Consulting.

Hommat alkoivat rullata hienosti, ja uusia kansainvälisen kaupan ammattilaisia hyppäsi mukaan yrityksen toimintaan. Vuonna 2018 nimi vaihtui Export Makeriksi – viennin tekijöiksi. Vauhti sen kuin kiihtyi, ja liiketoiminta laajeni kymmeniin eri markkinoihin. Tänä päivänä toimintaamme ohjaavat edelleen samat periaatteet kuin yrityksemme alkuvaiheessa: haluamme auttaa yrityksiä välttämään kokemamme ja näkemämme virheet kansainvälisillä markkinoilla. Suomalaisella osaamisella on meille väliä ja siksi meillä on tehtävä: vuonna 2030 olemme olleet mukana luomassa suomalaisyrityksille vientiä yhteensä miljardin euron edestä. Nyt on aika kääriä hihat. Jonain päivänä Suomi vie enemmän kuin tuo.

Jonne Pöyhtäri

Making numbers

Vuosien varrella olemme toteuttaneet yli 1000 kansainvälistymisprojektia ja olemme pystyneet auttamaan yrityksiä menestymään haastavimmissakin liiketoimintaympäristöissä. Toimintamme markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Keski-, Etelä ja Itä-Eurooppa, Aasia, Pohjois-Amerikka ja Lähi-itä.

Tähän mennessä kokemusta on kertynyt numeroilla kerrottuna seuraavasti:

Yli

0
Kansainvälistymisprojektia

Yli

0
Markkina-aluetta

Yli

0
Luotua kontaktia

Yli

0
Paikallista tiimiläistä maailmalla

Kyselyt ja tiedustelut

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kerro yrityksesi tarpeista, niin palaamme asiaan pikaisesti. Luodaan yrityksellesi sopiva ratkaisu yhdessä!