Ota yhteyttä

Jos kaipaat vauhdittajaa yrityksesi vientiin ja
kansainväliseen kasvuun, olet oikeassa paikassa.
Eiköhän kääritä hihat ja ryhdytä hommiin.

Ota yhteyttä

No onkos sitä ollut vientiä viime aikoina? Meihin voit aina ottaa yhteyttä, kun haluat laajentaa kysyntääsi uusille markkinoille.

Lupaamme kertoa ajankohtaisimmat vinkit niin potentiaalisten kumppaneiden hurmaamiseen kuin uusien markkinoiden koluamiseen. Tarjoamme ehkä myös kahvit.

Mistä meidät löytää

Kauppakatu 28 A 59
40100 Jyväskylä

Lassilantie 12 B, Virkataloo Oy
62100 Lapua

Yhteystiedot

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi@exportmaker.fi

Näkinkuja 4 
00530 Helsinki

Bolshaya Konushennaya str.4-8, Suomi Talo, Office B-149, 191186 Pietari, Venäjä

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi@exportmaker.fi

Tapaa asiantuntijamme

Suvi on toiminut vuodesta 2014 lähtien asiakasprojekteista vastaavana partnerina toteuttaen lähes 600 vientiprojektia reiluun 30 markkinaan. Suvilta löytyy vahvaa osaamista liiketoiminnan laajentamisesta kv-markkinolle.

Ehtiväinen bisnesnainen on mukana myös Kasvu Open Oy:n ja Keski-Suomen Kauppakamarin hallituksissa, ja näiden lisäksi hän toimii puheenjohtajana Keski-Suomen Kauppakamarin kasvu- sekä kansainvälistymisvaliokunnassa. Suvin säpäkkään tyyliin kuuluu heti tarttua toimeen, eikä liikaa suunnitella ja vatvoa asioita.

Suvi Metsola

Account Director, Partner

040 731 0223

Jonne on yrityksemme toinen perustajaosakkaista. Jonne jos kuka tietää, miten bisnestä tehdään, sillä hän on myös kolmen muun yhtiön perustajaosakas, kaikkiaan aktiivinen viidessä yrityksessä ja hänellä on useita ulkopuolisia hallitus- ja hallituksen puheenjohtajan positioita.

Hänen erityisosaamisalueitaan ovat mm. kansainvälinen myynti ja liiketoiminta, liiketoimintakulttuurit, tehdasinvestointihankkeet, liiketoiminnan aloittaminen ja kehittäminen, yleinen johtaminen sekä yritysstrategiat. Jonne rakastaa verkostoja ja häneltä löytyykin laajat kontakti- ja yritysverkostot Suomesta, Venäjältä, Pohjoismaista, Lähi-idästä sekä Kiinasta. Jonne on toiminut kansainvälisessä liiketoiminnassa vuodesta 2005 ja asunut runsaat kolme vuotta Venäjällä vetäessään isoa tehdashanketta.

Jonne Pöyhtäri

Business Development Director, Partner

040 412 3945

Juhassa yhdistyy pyhä kolminaisuus: Pohjanmaa, insinööri ja myyntimies. Juhalta löytyy yli kahden vuosikymmenen kokemus kansainvälisestä kaupasta.

Hän on tehnyt kansainvälistä kauppaa yli 60 maahan, ja vaikka Juhalla on ikuinen uskollisuus Pohjanmaata kohtaan, hän on ehtinyt asua niin Suomessa, Ruotsissa kuin Indonesiassa. Juhalla on myös erityisen vahva kokemus strategioiden ja hallitustoiminnan kehittämisestä. Juhalta löytyy myös laajat kontakti- ja yritysverkostot lähialueiden lisäksi Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta. Herran kanssa saa juttua aikaiseksi työasioiden lisäksi urheilusta, viskistä tai vaikka sukututkimuksesta.

Juha Lahtinen

CEO, Partner

050 036 5851

Pete pitää markkinoinnin ja viestinnän lankoja käsissään. Hän johtaa ja toteuttaa markkinointiamme sekä vastaa viestinnällisten asiakasprojektien johtamisesta. Pete ymmärtää markkinoinnin ja viestinnän sekä strategisen että myynnillisen puolen ja nauttii tuloksen tekemisestä.

Voidaan siis todeta, että markkinointi ja kilpailuhenkisyys ovat erittäin lähellä Peten sydäntä. Sen lisäksi Peten sydän sykkii urheilulle ja paskoille vitseille.

Petri Sagulin

Marketing Manager, Partner

Rempseän savolaisen, jota myös Ilkaksikin kutsutaan, työnkuvaan kuuluvat digimyyntikampanjoiden suunnittelu ja markkinoinnin tukeminen.

Ilkan erityisosaamisalueita ovat visiomyynti, liiketoiminnan kehittäminen ja lean-ajattelu. Ilkan sydän sykkii myös eSportsille, sillä hän on aiemmin toiminut startup-henkisenä yrittäjänä eSportsin parissa.

Ilkka Hartikainen

Digital Sales Specialist

Joonaa voisi kutsua yrityksemme jokapaikanhöyläksi. Hän toteuttaa markkinatutkimuksia, asiakashakua ja koordinoi hankkeita laaja-alaisesti, keskittyen kotimaan markkinatutkimuksiin.

Näiden lisäksi häneltä luonnistuvat tapahtumakoordinointi sekä ekskursiot. Lisäksi Joonalla on sammumaton itsensä kehittämisen ja uuden oppimisen palo, sillä hän on opiskellut sekä Jyväskylän yliopistossa että ulkomaisissa yliopistoissa.

Joona Koivisto

Project Manager

Tuomas on toinen yrityksemme perustajaosakkaista. Tuomas toimii Puls Nutrition Oy:n perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana, minkä lisäksi Tuomas on ollut perustamassa neljää muuta yritystä, joissa hän kaikissa toimii.

Tuomas on asunut pitkään Venäjällä, josta on hankkinut pitkän linjan kokemuksen mm. teollisuuden parista. Tuomaksella on erittäin vahva verkosto Euroopan FMCG-, tuotejakelu- sekä vähittäistavarakaupan alalla. Pohjanmaalta kotoisin oleva Tuomas on erityisen tunnettu kovana paini- ja futismiehenä.

Tuomas Uusi-Hakala

Partner

Felicia on yrityksemme luova sielu sekä markkinoinnin ja web-kehityksen monitaituri. Hänen erityisosaamistaan ovat graafinen suunnittelu, verkkosivujen suunnittelu ja kehittäminen, markkinointi sekä luova kirjoittaminen.

Felician visuaalinen silmä ja terävä kynä ovat voittamaton kombo.

Felicia van Hoek

Graphic Designer, Project Manager Netherlands

Vilman näppäimistöltä lähtevät maailmalle erilaiset tekstit aina blogiteksteistä somepäivityksiin ja muihin verkkosivusisältöihin. Vilma rakastaa tuottaa vaikuttavaa sisältöä, joka herättää lukijassa erilaisia tunteita.

Myös pilkunviilaaminen ja tekstin ymmärrettävyyden kehittäminen tuottavat mielihyvää. Vilma tuottaa sisältöä sekä yrityksemme että asiakkaidemme kanaviin.

Vilma Mäki

Content Specialist

Ruotsinsuomalainen projektipäällikkömme Henkka vastaa yrityksemme projekteista, jotka suuntautuvat Ruotsin markkinoille. Häneltä löytyy vahvaa osaamista toisesta kotimaastaan, sillä hän on valmistunut insinööriksi Tukholman Kuninkaallisesta korkeakoulusta ja asunut Ruotsissa kaikkiaan lähes 20 vuotta. Henri on työskennellyt vientikaupan parissa jo usean vuoden ajan ja omaa kokemusta myös pörssilistatussa yrityksessä työskentelystä.

Äärimmäiseksi insinööriksi ja todelliseksi DIY-mieheksi tituleeratulta Henriltä löytyy erityisosaamista mm. teknillisistä ratkaisuista, markkinoiden kartoittamisesta, startupeista sekä edustustehtävistä.

Henri Karhu

Project Manager Sweden

Emmi on niin sanotusti yrityksemme oikea käsi. Hänen tukee erilaisissa käytännön asioissa ja antaa oman panoksensa sekä meidän että asiakkaidemme myynnillisiin kampanjoihin.

Emmin tehokkuus ja reippaus tempaavat mukaansa myös paatuneimmankin tekijän. Kaiken lisäksi Emmi on henkeen ja vereen koiraihminen.

Emmi Lehto

Back Office Assistant

Juho on yrityksemme vanhempi neuvonantaja ja kansainvälisen kaupan sekä organisaatioiden johtamisen rautainen konkari. Hän on uransa aikana johtanut useita kansainvälisiä pk- ja pörssiyritysten muutosprosesseja, jotka koskevat monikansallisia tiimejä sekä verkostoja.

Juholta löytyy syvällinen ymmärrys etenkin teknologiateollisuudesta, auto- ja ajoneuvoteollisuudesta sekä yrityksen taloudellisesta suunnittelusta, analysoinnista ja hallinnasta. Kirsikkana kakun päällä Juholla on verkostoja myös tärkeimmille kehittyville markkinoille, kuten Kiinaan, Intiaan ja Lähi-itään.

Juho Partanen

Senior Advisor, Industry, Corporations, Global markets

Hao toimii projektipäällikkönä Kiinan markkinoille suuntautuvissa projekteissa sekä Kiinasta Suomeen suuntautuvissa projekteissa. Hao on erittäin kokenut pk-yritysten kansainvälisen kaupan neuvonantaja, ja Suomessa hän on ehtinyt työskennellä ja asua jo yli 20 vuoden ajan.

Haon erityisosaaminen sijoittuu terveys- ja hyvinvointialalle, koulutus-, liikunta- ja matkailusektorille sekä investointeihin laajasti.

Hao Nan

Senior Advisor, Project Manager China

Elena on todellinen energiapakkaus sekä rautaisen liiketoimintaosaamisen ja ymmärryksen omaava kansainvälisen kaupan ammattilainen.

Hän johtaa Venäjän päässä tapahtuvaa liiketoimintaa. Aiemmin Elena on työskennellyt menestyksekkäästi suurissa kansainvälisissä lentoyhtiöissä myyntitehtävissä sekä liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijana.

Elena Lipchenko

Director Russia

Rauhallisena ja tunnollisena persoonana tunnettu Anastasia johtaa Venäjän pään projektiliiketoimintaa. Hän on aiemmin toiminut ostopäällikkönä ja myyntiosaston johtajana kansainvälisten projektien parissa toimivissa venäläisissä yrityksissä.

Hän on uransa aikana toteuttanut yli 200 liiketoiminnan kehittämisprojektia tunnetuille eurooppalaisille yrityksille.

Anastasia Konova

Project Manager Russia

Alexeylla on pitkän linjan kokemus Venäjän markkinoille suuntautuvista projekteista. Kaikkiaan hän on auttanut noin 20 vuoden aikana satoja suomalaisia yrityksiä Venäjälle ja Venäjällä.

Häneltä löytyy erityisalantuntemusta Venäjällä merenkulun, kone- ja rakennusteollisuuden sekä IT-aloilta. Sen lisäksi hän on mukana Venäjällä eri kv-bisnestä tekevien organisaatioiden hallituksissa ja työryhmissä. Sanottakoon myös, että Alexey puhuu ja kirjottaa sujuvaa suomea.

Alexey Zak

Business Development Director Russia & CIS countries

Pierre on yrityksemme vanhempi neuvonantaja Saksan ja Ruotsin markkinoilla. Pierre on tukenut yritysten kasvua ja kansainvälistä liiketoimintaa jo 20 vuoden ajan, ja suomalaisyritysten tukena hän on toiminut vuodesta 2008 lähtien.

Häneltä löytyy laaja osaaminen useilta eri toimialoilta, erityisiä vahvuuksia ovat ICT-, terveys-, cleantech- ja palvelusektori. Pierre on myös yrityksemme todellinen huumoriveikko, sillä hän jaksaa aina piristää työpäiviä hulvattomilla letkautuksillaan.

Pierre Brolin

Senior Advisor Sweden & Germany

Calle toimii yrityksemme vanhempana neuvonantajana keskittyen Pohjoismaiden markkinoihin. Häneltä löytyy useiden vuosien kokemus liiketoiminnan kehittämisestä ja sidosryhmien johtamisesta. Callelta löytyy laaja osaaminen useilta eri toimialoilta, erityisesti cleantech ja meriteollisuus ovat hänen palansa kakkua.

Callen vahvuuksia ovat myynti ja kansainvälistyminen, liiketoiminnan analysointi ja strateginen kehittäminen, liikkeenjohdon konsultointi sekä projektinhallinta. Calle on tehnyt töitä suomalaisyritysten viennin puolesta Business Finlandilla mutta tukenut myös Norjan vienninedistämistä. Intohimoinen hiihtoharrastaja asuu vuoroin Kööpenhaminassa sekä Etelä-Norjassa.

Carl-Fredrik Albert

Senior Advisor Nordic Countries

Tobias kuuluu Ruotsin markkinoiden rautaisten asiantuntijoidemme joukkoon, sillä hän toimii yhtenä projektipäällikkönämme Ruotsin markkinoilla.

Häneltä löytyy vahvaa osaamista myynnin edistämisestä, asiakas- ja kumppanihausta, kilpailija-analyyseissä sekä markkinatutkimuksista. Hän on uransa aikana työskennellyt aktiivisesti yrittäjien kanssa ja osallistunut johtoryhmätyöskentelyyn.

Tobias Olsson

Project Manager Sweden

Energisenä persoonana tunnettu Izabela johtaa Puolan markkinoille suuntautuvia projekteja. Häneltä löytyy vahvaa osaamista erityisesti liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa, verkostojen rakentamisessa, jakelija-, asiakas- ja kumppanihaussa, kilpailija-analyyseissä sekä markkinatutkimuksissa.

Yli 15 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä eri toimialoilta, kuten rakennusalan, tekniikan, ympäristöpalvelujen, high-techin, ICT:n ja metsäteollisuuden aloilta takaa ensiluokkaisen työjäljen.

Izabela Janecka

Project Manager Poland

Sami Kivisalo

Senior Advisor Middle East