Viennin voimalla viikot 2.0-webinaarisarja

Suosittu ja maksuton Viennin Voimalla Viikot-webinaarisarja palaa tänä keväänä langoille uusin teemoin. Tällä kertaa lähdemme taklaamaan pk-yrityksille tuttuja kasvun esteitä, kuten osaamisen, johtamisen ja rahoituksen haasteita.

Webinaarisarjan kruunaa huippupuhuja, liikemies ja diplomaatti Bruce Oreck.

VIENNIN VOIMALLA VIIKOT 2.0

Webinaarisarja on Virtain kaupungin, Ruoveden kunnan sekä Parkanon, Kihniön Kehitys-Parkki Oy:n sekä Export Makerin yhdessä laatima kokonaisuus pk-yritysten viennin kehittämiseen ja tukemiseen. Sarjassa käymme läpi kansainvälisen kaupan eri näkökulmia käytännönläheisesti tarkastellen. 

20.4. klo 9.00

Kaupankäyntiä vieraalla kielellä - negotiation skills in English

Paul Fairchild: PNP Crossing Borders Oy

Woman behind laptop

27.4. klo 9.00

Kansainvälistä kauppaa digiajassa

Yritysesimerkit: More Joy Oy, Lapuan Kankurit Oy, Maslog Oy

Pots of plants

4.5. klo 9.00

Riittävä kassa ja omavaraisuus kv-prosessissa

Juha Ketola: Finnvera,
Jukka Kohonen: ELY-keskus,
Hannele Halmetoja: Business Finland

Pawns on a blue bg

11.5. klo 9.00

Johtaminen ja hallitustyöskentely kasvuyrityksissä

Matti Sepponen: Hallituspartnerit Pohjanmaa

Bruce Oreck

18.5. klo 14.00

Bold and innovative thinking: How can small companies grow international

Bruce Oreck

Jokainen webinaari kestää noin 90 minuuttia. Pääset ilmoittautumaan kuhunkin webinaariin klikkaamalla osion alta “Ilmoittaudu”.

Kunkin tilaisuuden tarkempi sisältö löytyy avattuna alapuolelta.

Webinaarisarjan tarkemmat tiedot

Refresh and develop your negotiation skills in English!

How do you negotiate in English? Let’s make a plan!

Negotiating can be tough, even in your own language. It’s important to have clear goals and a clear plan. We will go through the different stages of preparing and negotiating with a customer.

These are some of the points the webinar will focus on. 

 • Setting objectives
 • Preparation
 • Focus on your potential customer
 • Why us?
 • Possible objections
 • Small talk
 • Features versus benefits
 • Questions, questions, questions
 • How long – how many times?
 • Is a bad deal worse than no deal?
 • Speaking in English versus your own language
 • Body language
 • Cultural differences around Europe and around the world

The webinar is in English, but you can comment or ask questions in Finnish as well.

Webinaarin pitäjä:
Paul Fairchild, Training Coordinator, PNP Crossing Borders Oy 

Paul Fairchild has been a business owner in PNP crossing borders Oy, salesman and sales coach in Finland for the last 18 years. Through training and sparring he has helped people in approx. 200 companies to feel more confident about international sales meetings, have the tools to do their work and develop and increase their international sales. Earlier Paul lived and worked in England, France and Germany. Paul has a passion for sales and you will catch that passion! We have worked for example with these companies Prima Power, Serres Group Oy, T-Drill Oy, MSK Group Oy, Ylistaron Terästakomo Oy (Palax), Ejendals Suomi Oy (Jalas) and LVI Pörssi Oy.

Korona on estänyt suurimman osan kasvokkain tapahtuvista asiakastapaamisista. Tässä webinaarissa kuulemme yritysesimerkkien kautta, miten näitä pandemian aiheuttamia haasteita on taklattu ja kyetty tekemään kansainvälistä kauppaa etäyhteyksin.

Mukana olevat yritykset:

 • MoreJoy Oy, Parkano
 • Lapuan Kankurit Oy, Lapua
 • Maslog Oy, Seinäjoki

Vuonna 1997 perustettu MoreJoy Oy tuo iloa kuosiensa välityksellä kaikkien arkeen. Yrityksen kokoelmaan kuuluvat pitkäikäiset ja täysin kierrätettävistä ja biohajoavista orgaanisista materiaaleista tehdyt tiskirätit, keittiöpyyhkeet, tarjottimet, tekstiilit ja lahjatavarat. Lisää: https://morejoy.fi/fi/etusivu/.

Lapuan Kankurit on pellava- ja villakutomo, jonka kudonta- ja materiaalitaitoja on hiottu huippuunsa vuosikymmeniä. Menestystuotteiden takana ovat huippusuunnittelijat, ammattitaitoinen henkilökunta, huipputeknologia sekä vastuullinen asenne ympäristöön ja ihmisiin, luontoa ja perinteitä kunnioittaen. Lisää: https://www.lapuankankurit.fi/.

Maslog Oy on suomalainen, innovatiivinen yritys, joka suunnittelee ja kehittää sähköavusteista voimalinjaa. Yhtiö on perustettu vuonna 2017 ja yrityksen ensimmäinen tuote, sähköavusteinen lavansiirtovaunu Power Pallet Jack, tuli markkinoille kesällä 2020. Lisää: https://www.maslog.com/fi/.

Webinaarin alustaja:
Juha Lahtinen, Export Maker Oy 

Millaisessa tilassa kassan ja omavaraisuuden tulee olla, jotta yritys pystyy lähtemään kansainvälistymään? Mitä apuja julkisilla toimijoilla on? Millaisia edellytyksiä tukien saantiin on?

Puheenvuorojen jälkeen n. 10.15-10.30 käydään paneelikeskustelu aiheesta.

Webinaarin pitäjät:
Juha Ketola, Finnvera

Jukka Kohonen, ELY-keskus

Hannele Halmetoja, Business Finland

Finnveran Sisä-Suomen aluejohtaja Juha Ketola on työskennellyt pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen rahoituksen parissa yli 20 vuoden ajan. Ennen rahoitusalaa hän työskenteli kansainvälisen vientiteollisuuden palveluksessa. Puheenvuorossaan Ketola tuo esiin vientikaupan maksutapojen ja riskeiltä suojautumisen tärkeyden, jotka nivoutuvat vientikaupassa rahoitustarpeiden osalta yhdeksi kokonaisuudeksi, josta kannattaa keskustella hyvissä ajoin niin oman pankin kuin Finnveran kanssakin.

 • Miten hallitustyöskentely voi auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään?
 • Miten hallitustyöskentelyä voi kehittää?
 • Miten hallitustyöskentelyn voi aloittaa?
 • Miten ulkopuolinen jäsen voi auttaa ja mistä löydän sopivia jäseniä hallitukseeni?

Muun muassa näihin asioihin tässä webinaarissa vastaavat Hallituspartnereiden edustajat, jotka toimivat eri PK-yritysten hallituksissa.

Webinaarin pitäjät:
Matti Sepponen, Hallituspartnerit Pohjanmaa

Matti Sepposella on laaja ja monipuolinen työkokemus mm. metalli-, elintarvike- ja muovialan pk-yrityksistä sekä yritysten kehittämistehtävistä asiantuntijana. Viimeiset 3 vuotta hän on keskittynyt aktivoimaan pienten yritysten hallitustyöskentelyä Etelä-Pohjanmaalla kehitetyn ja menestyksellisen HallituksetTöihin! -konseptin avulla. Matti toimii myös useiden pk-yritysten hallituksissa riippumattomana jäsenenä, vetää toiminnanjohtajana Hallituspartnerit Pohjanmaa -yhdistystä ja auttaa yrityksiä kehittymään myös ELY:n tuettujen asiantuntijapalveluiden hyväksyttynä vastuukonsulttina.

Paneelissa mukana hallituspartnereiden Juha Mikkola ja Juha Lahtinen.

Sisältö tarkennetaan myöhemmin.

Webinaarin pitäjä:
Bruce Oreck

Suosittelemme Zoom-sovellusta webinaariin osallistumiseen. Webinaariin on myös mahdollista osallistua ilman sovellusta selaimen kautta. Huomaa kuitenkin, että selainpohjainen Zoom on toiminnallisuuksiltaan rajoitetumpi, ja toimii parhaiten Google Chrome-selaimella. Webinaariin osallistuminen on mahdollista myös Zoomin omalla sovelluksella, jonka löydät puhelimesi sovelluskaupasta.

Varsinaiseen webinaariin pääset klikkaamalla sähköpostiin saamastasi osallistumislinkistä. Linkistä avautuu selainikkuna, jonka jälkeen pääset avaamaan webinaarin sen avulla klikkaamalla Open Zoom. Jos et ole ladannut sovellusta etukäteen, tarjoaa selain sovelluksen lataamista.

Jos osallistut selaimella, avaa linkki Google Chrome -selaimella. Tulet sivulle, jossa ehdotetaan Zoomin sovelluksen latausta, mutta pääset osallistumaan selaimella klikkaamalla ikkunan alalaidassa olevaa Join from your browser -linkkiä. Tarkemmat ohjeet löydät seuraavasta videosta: https://www.youtube.com/watch?v=cDZOx-N39EU

European Union logo
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo
Virrat logo
Ruovesi logo
Kehitys-Parkki Oy logo

Haluatko kasvattaa yrityksesi vientiä?

Ota yhteyttä ja tehdään toiveistasi totta yhdessä.