Skip to content

Juha Lahtinen Vientikillan puheenjohtajaksi

Export Makerin Senior Advisor Juha Lahtinen on valittu Vientikillan puheenjohtajaksi.

Vientikilta on viennistä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneiden yritysten vapaaehtoinen verkosto, ja se on toiminut 1990-luvulta lähtien alunperin Härmänmaan Vientikilta-nimellä. Sen toiminta perustuu yritysvierailuihin ja -esityksiin, joissa pureudutaan erityisesti viennin ja tämän päivän globalisaation haasteisiin. Mukana toiminnassa on eri kokoisia ja eri toimialan yrityksiä.

Vientikilta saa Lahtiselta kiitosta hyvästä ja innostavasta ilmapiiristä, jossa yritykset saavat vaihtaa ajatuksia vapaasti. Konkari tietää mistä puhuu.

– Itse olen ollut mukana Vientikillan toiminnassa yli 20 vuotta, ja kaikki alkoikin aikanaan saapuessani Pellonpajalle töihin. Tuolloin Vientikillan edesmennyt perustaja ja yrittäjäneuvos Väinö Takala tapansa mukaan käski minut saapumaan illalla Artturin Talolle Ylihärmään. Hieman ihmettelin silloin, mutta siitä huolimatta menin paikalle ja tässä sitä nyt ollaan.

Juha Lahtinen ottaa puheenjohtajuuden vastaan Ossi Tuomelalta, jonka mukaan Juhan aktiivisuus kansainvälisissä toiminnoissa painoi vaakakupissa paljon. Toiminnan mullistaminen ei uudella puheenjohtajalla ole mielessä, mutta joitain muutoksia on luvassa.

– Tarkoitus on jatkaa eteenpäin samalla hyvällä sapluunalla, mutta ulkoiseen viestintään otetaan sosiaalinen media mukaan, ja Vientikilta saa omat verkkosivut.