Skip to content

Asiakastarina: Nordic Flanges – Selkeät askelmerkit omatoimisen viennin käynnistämiseen

Nordic Flanges Groupiin kuuluva Nordic Flanges Oy on Euroopan johtava alumiinilaippavalmistaja. Alumiinilaipat valmistetaan Nordic Flanges Oy:n alumiinivalimolla Kruunupyyssä. Kansainvälisesti toimiva yritys on kokenut myös kotimarkkinoiden ulkopuolella, sillä noin 90 % Nordic Flanges Oy:n tuotteista menee vientiin. Alumiinilaippojen lisäksi Nordic Flanges Oy valmistaa monenlaisia asiakaskohtaisesti räätälöityjä alumiinivalukomponentteja OEM-asiakkaille.

– Tällä hetkellä alumiinilaipoissa Euroopan markkinoille on suurin menekki, mutta keskitymme paraikaa hakemaan kasvua uusilta markkinoilta, Nordic Flanges Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Juho Niemi kertoo.

Yhteistyö Export Makerin kanssa alkoi hanketyön merkeissä, kun yritys kaipasi kasvua uusilta markkinoilta. Kasvun saavuttaminen Euroopan markkinoilta oli haastavaa, sillä markkinaosuus oli jo ennen hanketta laaja. Venäjän markkinan potentiaali haluttiin selvittää, ja yhteistyötä suunnattiin itään.

– Historian saatossa Venäjälle on ollut kysyntää ja toimituksia aika-ajoin, mutta lähivuosina tilaukset ovat ehtyneet. Täten Venäjän markkina-alue tuntui loogiselta seuraavalta askeleelta kansainvälistymisen suhteen, Niemi avaa.

Kouriintuntuvilla tavoitteilla konkreettisia tuloksia

Projektin tavoitteena oli laatia markkinointisuunnitelma yrityksen nykyisen päämarkkina-alueen ulkopuolelle. Selvitimme Venäjän markkinan potentiaali ja toimintatavat. Asiakkaat, tarpeet uusille tuotteille ja mahdolliset kilpailijat olivat osa projektin tavoitteita. Laaja projektikokonaisuus onnistui ja pysyi aikataulussa, sekä tulokset saavutettiin.

– Saimme projektissa tietoa konkreettisista asiakkaista, joille olemme saaneet jo kauppaa, Niemi kehuu.

Osa yrityksistä olivat jo tuttuja Nordic Flanges Oy:lle, mutta projektin myötä yhteistyösuhteet saatiin herätettyä henkiin.

Projektissa saatiin lisätietoa tyypillisistä markkinointikanavista sekä esimerkiksi alan messuista, ja tätä tietoa kyettiin käyttämään sisäisen markkinointisuunnitelman valmistelussa.

– Projektissa saatiin selkeät askelmerkit, jonka avulla pystymme käynnistämään vientiä omatoimisesti, Niemi kuvaa

Paikallinen kaksikielinen projektipäällikkö takasi sujuvan yhteistyön

Export Makerin henkilöstö oli Niemen mukaan asianosaavaa ja mukavaa, ja suurena positiivisena tekijänä on Venäjän projektipäällikön Alexey Zakin suomenkielisyys.

– Yhteydenpito oli helppoa ja rentoa, kun kielimuuria ei ollut. Meidän koko tiimin oli helppo olla projektissa mukana ja osallistua aktiivisesti, Niemi kiittelee.

Onnistunut yhteistyö poikii jatkoa

Yhteistyön jatkaminen on Nordic Flanges Oy:lle pian ajankohtaista

– Suunnittelemme jatkoa yhteistyölle Export Makerin kanssa, ja suosittelen Export Makeriä myös muille yrityksille, Niemi kertoo.

Niemen mukaan etenkin uuden markkina-alueen avaus voi olla haastava kokonaisuus pienelle tai keskisuurelle yritykselle, jolloin ulkopuolisen avun merkitys konkretisoituu.

–  Jos yrityksellä on tarve selvittää uuden markkinan mahdollisuudet ja väistettävät sudenkuopat, Export Makeriltä saa arvokasta apua tähän liittyen. Projektissa saavutettiin alussa asetetut tavoitteet, ja saimme tarvittavaa lisätietoa niin markkinasta, kilpailijoista kuin tärkeimmistä toimintatavoista, Niemi summaa.

Nordic Flangesin verkkosivut.