Skip to content

Asiakastarina: Build Care Oy – markkinatutkimus Puolaan

Build Care Oy on Turussa vuonna 1990 perustettu suojaaviin pinnoitteisiin erikoistunut yritys. Build Carea voi ylpeydellä tituleerata 100% kotimaiseksi – nykyään Vantaalla toimiva yritys on kokonaan suomalaisessa omistuksessa ja myöskin tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa. Build Carella on valikoimassaan patentoitu, maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen ElaProof-vesieristeteknologia. Elastinen ja myrkytön pinnoite suojaa erilaisia materiaaleja ja pidentää rakennusten elinikää vuosikymmenillä. Yhtiö on useana vuonna saanut ”Suomen Vahvimmat Yritykset”-tunnustuksen.

Markkinatutkimuksen kautta Puolaan ja kohti aktiivista vientitoimintaa

Aikaisempina vuosina Build Carella on toimittanut yksittäisiä tilauksia ulkomaille, mutta järjestelmällistä laajaa markkinatutkimusta ei ole vientimarkkinoille aikaisemmin tehty.

Build Caren kehitysstrategiaan kuuluu vientitoiminta ulkomaille. Tässä vaiheessa viennin kehitys keskittyy Euroopan Unionin sisäisille markkinoille. Build Caren toimitusjohtaja Juha Koponen kertoi yrityksen halunneen kartoittaa muutamaa toisistaan poikkeavaa EU-markkinaa ja yhdeksi maista valikoitui Puola. Ulkopuolisen avulle on käyttöä toimittaessa uusilla markkinoilla, jotka ovat sekä maantieteellisesti että kulttuurisesti kauempana.

Build Caren ja Export Makerin yhteistyö alkoi muutama kuukausi sitten.

Export Maker toteutti markkinatutkimuksen Puolaan ja vastasi mahdollisten yhteistyökumppaneiden kontaktoinnista. Apua tarvittiin myös kielimuurin ylittämisessä.

Ensinnä apua kaivattiin tietenkin kielimuurin kanssa. Ilman kielen osaamista suurin osa lähteistä ei ole käytettävissä. Markkinan toimintatapa, kilpailevat tuotteet, toimijat – kaikki vaativat kielen ymmärtämistä. Tärkeää oli lisäksi saada ymmärrys regulaatiopuolesta; laeista, luvista ja muista markkinoilla toimimisen kriittisistä tekijöistä.

Export Makerin tehtäväksi tuli kartoittaa kilpailijat, markkinatoiminta, lupa-asiat ja ottaa selvää muista säädöksistä. Tarkoitus oli luoda Build Carelle kokonaiskuva Puolan markkinoista – kysynnästä, tarjonnasta ja mahdollisesta markkinaraosta.

Kiitosta toiminnan perinpohjaisesta ymmärtämisestä

Export Maker työsti Build Carelle markkinaraportin, jossa oli tietoa Puolan markkinoista, niissä toimimisesta, kilpailijoista sekä kontaktoi muutaman mahdollisen yhteistyökumppanin. Tällä hetkellä, muutaman kuukauden jälkeen ensikontaktista, Build Care jatkaa keskusteluja mahdollisten tulevien yhteistyökumppaneidensa kanssa ja pieniä testitilauksia on jo toimitettu Puolaan.

Vaikka tapaamisia yhteistyökumppaneiden kanssa saatiin järjestettyä vain muutama, toiminnastaan Export Makerin tiimi sai Build Caren toimitusjohtajalta ruusuja. Koponen jäi tyytyväisin mielin jatkamaan vienninedistämistä saaden Export Makerilta hyvän ponnahduslaudan ja tuen uuteen markkina-alueeseen tutustuttaessa.

Export Makerin asiakaspalvelu oli erityisen hyvää; yhteydenpito pelasi ja työntekijät olivat hyvin tavoitettavissa. Lisäksi Export Makerin todellinen halu ja kiinnostus ymmärtää Build Caren toimintaa perinpohjaisesti oli kiitettävää.

Export Makerin toiminta oli mallikasta, ja he tekivät sen mitä lupasivat. Suosittelen Export Makerin palveluita käytettäväksi yrityksille, jotka tuntevat omat kilpailutekijänsä Suomessa ja ovat valmiita uusien markkinoiden kartoitukseen.

Haastattelun toteutti Miila Leisiö. 

Lue lisää asiakastarinoistamme.

Build Care Oy:n verkkosivut.