Skip to content

Asiakastarina: Kansainvälinen ekskursio Suomeen Export Makerin avustuksella

DREBERIS International Strategy Consultants on vuonna 1999 perustettu saksalainen konsulttiyhtiö, joka on auttanut satoja yrityksiä uusille markkina-alueille. Yritys keskittyy pääasiassa saksalaisten, puolalaisten, sveitsiläisten ja tsekkiläisten yritysten kansainvälistymiseen. DREBERIS teki yhteistyötä Export Makerin kanssa toteuttaakseen ekskursion Suomeen saksalaisen yrittäjäryhmän kanssa.

”Meitä isännöinyt paikallinen projekti-koordinaattori teki ekskursiosta helpon”

Projekti alkoi etänä videopuheluiden avulla, josta ekskursion suunnittelu aloitettiin. Matkan tavoite oli saksalaisyrittäjien osallistuminen Slush 2019-tapahtumaan, oppien samalla Suomen taloudesta, suomalais-saksalaisesta kaupasta ja Suomen yrityskulttuurista.

Export Makerin projektikoordinaattori Joona Koivisto isännöi ryhmää koko ekskursion ajan Helsingissä, organisoiden kaiken konkreettisen toiminnan kyydityksistä ruokailuihin.

Yhteistyö kokonaisuudessaan oli erinomaista, sillä Joona antoi meille arvokkaan näkökulman ja paikallistuntemuksen projektin suunnitteluun. Esimerkiksi hotellit, ravintolat ja nopein ja kätevin kulku paikasta toiseen oli huomattavasti helpompaa organisoida Joonan ja Export Makerin kanssa, kuin itsekseen, kansainvälisten projektien koordinaattori Heike Muller (DREBERIS) selittää.

Export Maker järjesti pitchaus-koulutuksen osallistujille

Export Maker järjesti kahden tunnin pitchaus-koulutuksen ekskursion osallistujille valmistaakseen heitä paremmin Slushia varten. Tämä koulutus antoi osallistujille näkökulmaa suomalaiseen yrityskulttuuriin ja pitchauskäytäntöihin.

Heike Mullerin mukaan pitchaus-koulutus oli loistava ja paljon enemmän, kuin DREBERIS alunperin odotti. Kokonaisuudessaan Export Makerin osaaminen workshopien ja koulutusten järjestämiseen paikallisten asiantuntijatahojen kanssa on varmasti yksi Export Makerin parhaista puolista, Muller toteaa.

Export Maker hoiti projektin juoksevat asiat, joka mahdollisti DREBERIS:n työntekijöiden ajan priorisoinnin muihin asioihin. Kommunikointi Export Makerin kanssa oli sujuvaa, sillä viesteihin ja sähköposteihin vastattiin nopeasti ja luotettavasti.

Tämä näytti Export Makerin joustavuuden: jopa nopeasti muuttuvissa tilanteissa, yritys säilytti kontrollin ja pystyi organisoimaan tilanteen moitteettomasti. Export Makerin projektikoordinaattori varmisti jatkuvasti, että kaikki ryhmän jäsenet ovat paikalla ja ehtivät seuraavaan sovittuun tapaamiseen, Heike Muller vakuuttaa.

”Export Maker oli luotettava ja tehokas kumppani”

DREBERIS on käyttänyt monia kumppaneita yhteisissä projekteissa Euroopassa ja maailmalla, ja nosti Export Makerin yhdeksi parhaista kumppaneista ekskursioiden ja koulutusten järjestämiseen. Koordinaattori Heike Muller (DREBERIS) voi suositella Export Makeria muille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita Suomen markkina-alueesta ja ekskursioista Suomeen. 

Kokonaisuudessaan Export Maker oli luotettava ja tehokas kumppani, jonka kanssa organisointi ja yhteispeli toimi erinomaisesti ja helposti. Paikallisen koordinaattorin läsnäolo teki ekskursiosta osaltamme stressivapaan ja saimme nauttia matkasta täysin sydämin, Heike Muller kommentoi.

Lue muista asiakastarinoistamme täältä.

Dreberiksen verkkosivut.

Haastattelun toteutti Joona Koivisto.