Skip to content

Asiakastarina: Nikkarien Oy uudelleen Venäjän markkinoille

Nikkarien Oy on Vantaalla toimiva saunatarvikkeiden toimittaja. Yritys on perustettu vuonna 1984 ja vuosien varrella tuotevalikoima on kehittynyt laajaksi sisältäen noin 400 tuotenimikettä. Saunatarvikkeita valmistetaan käyttäen hyväksi useita eri materiaaleja – tuotteita valmistetaan puumateriaaleista, kuparista, ruostumattomasta teräksestä sekä pellavasta. Tämän lisäksi valikoimassa on puisia pienkalusteita sekä takorautaisia takkatuotteita.

Nikkarien Oy on viime vuosina kasvattanut aktiivisesti ulkomaan vientiä ja nykyään vienti muodostaa melko ison osan toiminnasta.

Yritys oli harjoittanut vientiä Venäjän markkinoille aikaisempina vuosina, mutta muutama vuosi sitten kaupankäynti oli hiljentynyt. Nyt Nikkarien Oy:n toimitusjohtaja Arttu Korpela päätti herätellä vanhoja kumppanuuksia. Noin viiden vuoden hiljaiselon jälkeen kaupan käynnistämiseen Venäjän markkinoille kaivattiin apua.

Tuulta purjeisiin Venäjän markkinoille

Export Makerin Venäjä –tiimin tehtäväksi tuli löytää yhteys Nikkarien Oy:n entisen yhteistyökumppanin, Venäjällä toimivan tavarataloketju Maxidomin, kanssa. Yhteydenottojen seurauksena tapaaminen saatiin järjestettyä uudelleenneuvotteluja varten.

Nikkarien Oy:n toimitusjohtaja Arttu Korpela suuntasi tapaamiseen Pietariin yhdessä Export Makerin toimitusjohtaja Suvi Metsolan kanssa, joka toimi apuna ja tulkkina tapaamisessa. Tapaaminen sujui menestyksekkäissä merkeissä; Maxidom tilasi Nikkarien Oy:n tuotevalikoimasta noin kymmenenkunta tuotetta myyntiin Venäjän markkinoille. Tulevaisuudessa viennin tuotevalikoiman odotetaan kasvavan.

Vaikkakin Nikkarien Oy on aktiivinen toimija ulkomaan viennissä, ulkopuolista apua ei Arttu Korpelan mukaan ole aikaisemmin käytetty. Nikkarien Oy on tehnyt vientiä itsenäisesti tai yhteistyössä muiden yritysten kanssa vientirenkaan kautta.

Nyt kuitenkin jo kielimuurin takia ulkopuolinen apu oli tarpeen, toteaa Korpela

Hyvä ja aktiivinen yhteydenpito

Toimitusjohtaja Arttu Korpela kertoo olevansa tyytyväinen sekä lopputulokseen että Export Makerin käytännön toimintaan. Export Maker auttoi alkutaipaleella puhaltamaan tuulta purjeisiin ja aukaisemaan kommunikaatioväylät. Tästä on Arttu Korpelan mukaan hyvä jatkaa viennin laajentamista. Vaikka Nikkarien Oy jatkaa neuvotteluja nyt omin voimin, on mahdollista, että yritys kääntyy Export Makerin puoleen tilanteen kehittyessä ja avuntarpeen lisääntyessä.

Sen lisäksi, että työ oli asiantuntevaa, oli yhteydenpito hyvää ja henkilöstö Pietarissa aktiivista, kiittelee Korpela.

Suosittelen Export Makerin palveluita keskisuurille ja pienille yrityksille, joilla ei ole vientimaata koskevaa asiantuntijuutta organisaation sisällä. Export Makerilta saa hyvän ulkopuolisen näkemyksen ja avun viennin kehittämiseen.

Lue muut asiakastarinamme täältä.

Haastattelun ja tekstin toteutti Miila Leisiö

Nikkarien Oy verkkosivut.