Skip to content

Asiakastarina: Woolman Oy – tytäryhtiö Ruotsiin

Woolman Oy on vuonna 2017 perustettu verkkokaupan asiantuntija, joka auttaa eurooppalaisia brändejä menestymään kaupankäynnissä. Konkreettisina palveluina Woolman Oy tarjoaa muun muuassa verkkokauppastrategiaa, verkkokaupan perustamista ja ylläpitoa, sekä yrityksen kasvupalveluita.

Kansainväliset lähtökohdat

Woolman Oy:llä on ollut yrityksen alusta saakka kontakti kansainväliseen kauppaan. Woolman Oy:n toimitusjohtajan Juha Harjun mukaan jo yrityksen ensimmäiset asiakkaat olivat kansainvälisiä. Vahvan kansainvälisen kokemuksen omaava Harju tutustui Export Maker Oy:n palveluihin tapaamisessa kehitysjohtaja Jonne Pöyhtärin kanssa vuonna 2018, ja yhteistyö alkoi.

Halusimme käynnistää liiketoimintaa Ruotsissa ja perustaa sinne tytäryhtiön. Tämä oli Export Maker-yhteistyömme päätavoite, Harju toteaa.

Export Makerilta yhteistyön Ruotsin päähän teki helpoksi Ruotsissa työskentelevä Export Maker Oy:n paikallinen projektipäällikkö. Hänen avulla kontaktointi Ruotsiin helpottui konkreettisella tasolla muun muassa tarvittavien vierailujen ja paikallisen tietämyksen avulla.

Ruotsissa ollut Export Makerin työntekijä oli suuri etu paikallistuntemuksen ja kontaktoinnin takia. Tämä säästi varmasti aikaamme, Harju kommentoi.

Konkreettisia hyötyjä tytäryhtiötä perustaessa

Tärkeimpänä hyötynä Export Maker Oy:n palveluiden käyttämisestä Juha Harju näkee ajan ja vaivan säästämisen. Esimerkiksi koko prosessin aikana Harjun ei tarvinnut matkustaa tytäryhtiön perustamisen vuoksi Ruotsiin kertaakaan ja kaikki sujui näppärästi lämminhenkisten tapaamisten ja tehokkaiden etätapaamisten avulla.

Yrityksille, joilla ei vielä ole kattavaa kokemusta kansainvälisyydestä, Export Makerin palvelut ovat erittäin hyödyllisiä, koska heidän ei tarvitse käyttää aikaansa opetteluun vaan Export Maker hoitaa kaiken yritysten puolesta.

Harju kuvailee yhteistyötä kokonaisuudessaan Export Maker Oy:n kanssa onnistuneeksi. Export Maker Oy:n toimintatavoissa ei Harjun mukaan ole moitittavaa.

Koko prosessi tytäryhtiön perustamisesta hoitui Export Makerin kautta alusta loppuun. Yhteistyö sujui hyvin ja viestintä oli erittäin aktiivista, Harju kuvailee.

Selkeä tavoite, selkeä tulos

Juha Harjun mukaan lopputulos oli odotettu.

Kokonaisuus oli sitä mitä odotettiin, eikä tytäryhtiön perustamisessa tullut vastaan ikäviä yllätyksiä. Jos tulisi samanlainen tarve vastaan, lähtisin tekemään uudelleen yhteistyötä Export Makerin kanssa.

Harju suosittelisi Export Maker Oy:n palveluita etenkin kansainvälistymisen ensi askeleita ottaville yrityksille, joilla ei itsellä ole valmista tietotaitoa aiheesta.

Tarjoamme monipuolisesti erilaisia tukitoimia vientimarkkinoille. Lue lisää saatavilla olevista palveluista!

Lue muista asiakastarinoistamme täältä.

Haastattelun ja tekstin toteutti Joona Koivisto.

Lue Woolmanin verkkosivuratkaisuista lisää täältä.

Kuva: rupixen.com on Unsplash